pirmdiena, 2014. gada 10. marts

Video konkurss



-prasmju nedēļas ietvaros etwinning aicina Skolu komandas piedalīties video konkursā „Radoša IKT izmantošana manā skolā”!
Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros izsludina video konkursu „Radoša IKT izmantošana manā skolā”. Marta pēdējā nedēļā, kad visā Eiropā atzīmēs e-prasmju nedēļu, eTwinning aicina skolotājus un skolēnus veidot video par to, kā viņi mācību darbā, starptautiskajos projektus un /vai eTwinning projektos radoši izmanto informācijas un komunikācijas tehnoloģijas. Galvenā balva – apmaksāts brauciens vienai komandai (līdz 40 personas) uz zinātkāres centriem „Zili brīnumi” Rīgā vai „Z(in)oo” Cēsīs. Konkursa nolikums pieejams http://ej.uz/nolikums_video_konkurss.
Lai piedalītos konkursā, skolas komanda izveido tēmai atbilstošu video (rullīti/ sižetu/īsfilmu/ animāciju līdz 3 minūtēm), publicē to YouTube vietnē, kā arī līdz ne vēlāk kā līdz 2014.gada 31.marta plkst. 24:00 elektroniski aizpilda pieteikuma anketu tiešsaistē http://ej.uz/anketa_video_konkurss, kurā norāda informāciju par video un pievieno saiti uz izveidoto video YouTube vietnē. Konkursam iesniegtos video izvērtē aģentūras darbinieki.
Video vērtēšanas kritēriji:
·         radoša IKT rīku izmantošana;
·         oriģinalitāte;
·         atbilstība tēmai;
·         mākslinieciskā kvalitāte;


Konkursa mērķis ir identificēt labās prakses piemērus radošā IKT rīku izmantošanā mācību un projektu darbā. Konkursā var piedalīties jebkura veida un līmeņa izglītības iestāde, kura nodrošina izglītību bērniem un jauniešiem vecumā no 3 līdz 19 gadiem (pirmsskolas, vispārējās, interešu un profesionālās izglītības iestāde). No vienas izglītības iestādes konkursā var pieteikties viena skolēnu – skolotāju komanda līdz 40 personām.
Galvenā balva ir apmaksāts brauciens uz zinātkāres centriem „Zili brīnumi” Rīgā vai „Z(in)oo” Cēsīs vienai komandai (līdz 40 personas) laika posmā no 20.05.2014.līdz 20.06.2014. Konkursa uzvarētāju publicē 2014.gada 9.maijā eTwinning tīmekļa vietnē www.etwinning.lv. Jautājumus par konkursu var uzdot, rakstot uz e-pastu info@etwinning.lv. Atbilde tiks sniegta divu darba dienu laikā.
eTwinning ir Eiropas skolu sadarbības tīkls, kura mērķis ir veicināt izglītības iestāžu sadarbību, izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT). eTwinning tiek īstenots Eiropas Savienības izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta programmas Erasmus+ ietvaros, izmantojot projektu kā metodi mācību un audzināšanas procesā un veicinot skolotāju tālākizglītību IKT un valodu jomā. 2013. gadā programmā iesaistījušies 673 izglītības darbinieki, gada laikā īstenots 261 mācību projekts. Kopš 2005. gada eTwinning programmā reģistrējušies vairāk kā 2400 izglītības darbinieki no 875 Latvijas izglītības iestādēm, īstenojot vairāk nekā 1000 projektu (2014.gada janvāra statistika).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru